perjantai 2. toukokuuta 2014

Temppukoulu osa 1: Takajaloilla seisominen

Tykkään kovasti opettaa Norrikselle kaiken maailman höpönlöpön temppuja ja Norris Rakastaa isolla R:llä opetella niitä. Ajattelin alkaa jakaa temppuja tänne blogiin, jos joku muukin innostuisi temppuilusta. Kuulisin mielelläni tuloksia.

Julkaisen uuden tempun perjantaisin, niin viikonloppuisin on sitten mukava alkaa treenailemaan uutta temppua.

Itseasiassa takajaloilla seisominen on uusin temppumme, minkä olemme Norriksen kanssa opetelleet. Korostan tässä, että en ole mikään koirankouluttaja, vaan antamani ohjeet ovat mallia "näin minä sen tein". Saa antaa palautetta.

Ennen kuin aloitamme Norriksen kanssa temppujen tekemisen, aktivoin koiran leikkimällä tai muuten sen kanssa puuhastelemalla. Juuri nokosilta noussut koira ei meillä ainakaan ala temppuilemaan.

                     Ota aluksi koira istumaan eteesi. Saa toki seistäkkin.



 Kun koira on edessäsi, heiluttele sen yläpuolella jotain, mitä koira oikein kovin halajaa. Se voi olla nami, lelu, keppi etc. Muistathan pitää palkkion koiran näkökentässä kokoajan. Jos koiraa ei palkkio kiinnosta, voit yrittää hieman houkutella koiraa laskemalla palkkiota alemmas kohti koiraa ja koiran alkaessa nuuhkimaan palkkiota, hitaasti takaisin ylös.  
                                                               
                     Sitten pitäisi käydä kutakuinkin näin.





 



 Kun koira seisoo takajaloillaan, edes sen häviävän hetken, merkkaa oikea käytös heti. Voit naksuttaa, kehua, antaa namin... tyyli vapaa.

Itse olen tehnyt niin, koska Norris tuppasi varsinkin aluksi ottamaan tukea minusta, että annoin namin heti, kun sen etutassut irtosivat minusta. Muistathan, ettet vaadi koiralta liikoja, muutaman sekunnin takajaloin seisominen riittää, aikaa voi pikkuhiljaa pidentää kun taidot kehittyvät.

Kun koira on keksinyt, että palkkion saa nousemalla  takajaloille, voit lisätä vihjesanan.   Meillä on käytössä  "ylös", mutta saat toki itse valita omanne.






 Temppujen harjoittelun tulisi olla hauskaa teille molemmille, pidäthän siis treenihetket lyhyinä ja lopetat aina onnistumiseen. Toistoja ei kannata liiaksi tehdä kerralla. Jos sinulla riittää intoa, mielummin muutama toisto monta kertaa päivässä, kuin useita toistoja kerran päivässä. Näin pysyy koirankin mielenkiinto yllä.

Toko-ohjaajamme sanoi, että koira jaksaa keskittyä yhteen liikkeeseen noin viisi minuuttia, tämä on hyvä pitää mielessä temppuillessakin.

Meillä saan kiitokseksi herra Suurpäälliköltä kovaäänisen käskyn jatkaa temppuilua

Ensi perjantaina taas uusi temppu! Hauskoja treenihetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti