sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kun koira uuden värin sai

Olette varmasti huomanneet, että tuolla suuressa maailmassa on noussut hitiksi värjätä rekku hassun väriseksi. Pinkkiä puudeliin ja baanalle! Toki kyseessä on varmasti (lue: toivottavasti) marginaalinen ilmiö myös Atlantin tuolla puolen.                                                                                                          


Dyed dogs in China
Kuva varastettu täältä: http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_8150000/newsid_8150200/8150213.stm


Tällä hetkellä ihmettelen itsekin miksi edes vaivaudun kirjoittamaan tästä blogiini, sillä en millään jaksa uskoa, että kukaan tänne rientäisi hehkuttamaan kuinka ihanaa on värjätä rakkaan karvakorvan turkki sateenkaaren värein. Kirjoitan kuitenkin, niin voimme yhdessä heristää sormea ja paheksua: HYI!

Löytyyhän tuohon tarkoitukseen tietenkin ihan omat väriputelinsa. Vaikka aihe ei oikeasti naurata, en voinut olla hymähtelemättä kun luin tuotteen käyttöohjeet.

Kaikki alkaa kuten pitääkin (allekirjoittaneen oma suomennos): Väri XXX on 100% eläinystävällinen...blaa blaa blaa...täysin myrkytön ja hellä lemmikin turkille.

Sitten seuraa muutama rivi jaadijaadijaata ja blööblööblöötä vaikutusajoista ja kumihanskojen käytöstä sekä värjätyn alueen käärimisestä elmukelmuun tai folioon. (WHAT?! Koko koiran?!)

Sitten päästään itse asiaan, ensin tulee kohta HUOMIOITAVAA: Vältä tuotteen joutumista silmiin tai suuhun ja vältä käyttämästä huonokuntoisella tai haavautuneella iholla.

Koska kyseessä on myrkytön, eläinystävällinen tuote, tulee luonnollisesti tuubissa olla viimeisenä seuraava tekstinpätkä: VAROITUS: Tuote saattaa aiheuttaa allergisen reaktion, kipua, tai vaikeaa kutinaa - jos jotain näistä ilmenee, on värjäys keskeytettävä välittömästi ja otettava yhteyttä eläinlääkäriin.

Jos nyt kuitenkin olet päättänyt värjätä koirasi kesäisen keltaiseksi, löysin ja suomensin DIY ohjeet kotivärjäykseen. 

Sekoita elintarvikeväriä ja vettä. Tee seoksesta hieman tummempaa, kuin miksi haluat rekun karvan tulevan,

Riippuen koirasi koosta, laita seos suihkepulloon, tai tee siitä kylpy.

Heitä koira värikylpyyn tai suihkuttele turkki kaikkialta. Varmista, että väriä on joka puolella.

Välttääksesi takkuuntumisen, kampaa turkki läpikotaisin.

Laita koira sanomalehden päälle kuivumaaan.

Tadaa! Valmis!

http://dogswithdyedfur.tumblr.com/image/55598288706

 (Tätä juttua varten Norrista ei käytetty mallina, Norris sai pitää mustan kuontalonsa, se kelpaa allekirjoittaneelle.)

2 kommenttia:

  1. Nää jotkut villitykset on kyll ihan hulluja! Tää värjäyskin.. Miks pitää ottaa koira, jos ei kelpaa se luomuna? Hankkis suoraan pinkin pehmokoiran jos se väri ratkasee enemmän.

    VastaaPoista