keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kaulapannan päivitys

Eilen ulkoilessamme tapahtui jotain, mitä minulle ei ole koskaan koiranomistajanurani aikana käynyt. Kaulapanta hajosi. Siis ihan oikeasti hajosi, kaulapanta repesi niin, että se lenkki mihin hihna kiinnitetään, irtosi.
Nyt kun kuitenkin hihnan toisessa päässä sinkoilee alle 10kg painava Mittelspitz, oli yllätys suuri. Panta oli ostettu muistaakseni lokakuussa, joten en voi nyt antaa laadulle muuta arviota kuin: Roskaa.

Kuollaksenikaan en nyt pannan merkkiä muista, mutta tässä siitä kuva, olkaa hyvä.

Siitä se napsahti poikki






Noh, nyt kun tästä perhettämme koetelleesta tragediasta selvittiin hengissä,  oli aika alkaa pohtimaan uutta pantaa. Kivittäkää minut turhamaisena,  mutta kyllä, sitä piti pohtia. Olisin niin kovasti halunnut valkoisen parkkinahkaisen pannan, mutta eläinkaupastamme ei sellaista löytynyt. Valkoista kyllä löytyi, timanteilla tai niiteillä. Koska tämä nyt on minulle niin tarkkaa, ei kelvannut pinkeillä timanteilla (ei sovi pojalle), päädyin niitein koristeltuun pantaan. Materiaalina pehmeä mokkanahka ja valmistaja on kotimainen Kesomaa. Heidän kotisivuiltaan luin, että pannat valmistetaan käsityönä.
Linkki kotisivuille tässä.

Uudenkarhea kaulapanta

Näin oleellista on turkkikoiran kanssa, millainen se panta on, kyllä näkyy hyvin! Huomaa kuinka paljon kuvattavaa kiinnostaa.


Nyt kun kaulapanta on vaihtunut uuteen, haluaisin kovasti päivittää myös hihnamme. Olen yrittänyt etsiä valkoista, nahkaista ja mielellään pyöreää koulutushihnaa 200cm+ pitkänä. Ei löydy! Olen aivan murheen murtama. Koulutushihna on pituudeltaan kätevä, kun kuljemme kuitenkin paljon rattaiden kera, jolloin sen saa tarvittaessa heilautettua rattaiden yli koiran vaihtaessa puolta. Sen vuoksi tarvitsen niin pitkän. Sekä rakastan sitä hiljaista kilinää, mikä kuuluu hihnan solkien ja lenkkien kolahtaessa yhteen.

Jos joku siis tietää, mistä tällaisia hihnoja mahdollisesti saisi, olisin hyvin kiitollinen vinkistä!

Mukavaa vappua!



1 kommentti:

  1. Traagista touhua. Onneksi oli onni myötä eikä mitään sattunut pantaonnettomuuden myötä. Päivän naurut sain Norriksen ilmeestä kuvassa + pannan katoamisesta turkin alle. T.Luka-sheltin hihnanpää

    VastaaPoista